article4.ro

RoboCorp la Cluj

Meciuri amicale

17 februarie 2018 – ziua când a fost organizat primul concurs regional First Tech Challenge din sezonul 2017-2018. În total 25 de echipe au participat din diferite regiuni al Transilvaniei, ca de exemplu Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Cluj Napoca, Satu Mare, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc.

Ne-am întâlnit în parcarea de lângă Kaufland, de unde am pornit. Acolo am aflat că István și Viktor nu vor veni din cauza bolii. În total am fost 10 elevi și 3 profesori.

La ora 10 am ajuns la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, fiind prima echipă acolo. Sosirea noastră devreme n-a cauzat probleme organizatorilor. Am căutat sala și am făcut ultimele lucrări pe robot făcând niște testări pe terenul de testare. În jurul orei 12 au sosit alte echipe și am făcut cunoștință cu ei. Primul lucru pe care l-am observat a fost că noi am folosit cele mai multe componente printate 3D. Un alt lucru observat a fost că unele grupe au venit cu un robot construit prin manual, adică un pushbot. Acesta era avantajos pentru noi, deoarece așa am fost mai speciali și diferiți de alții.

Evenimentul a început la ora 12 cu concertul elevilor din liceul menționat. După aceea a fost inspecția: 2 persoane ne-au controlat roboții dacă sunt potriviți pentru concurs. Inspecția a durat mult, deci am avut timp să luăm prânzul în cantina școlii.

După 2 ore de întârziere au început meciurile. Pot să afirm că am avut și noroc, pentru că am fost împreună cu alte echipe puternice. La cel mai bun meci am adunat 93 de puncte mulțumit driverului nostru talentat. Am fost surprinși de rezultatul bun.

La ora 4 juriul a făcut analizări pe jurnalul echipelor, unde am primit multe sfaturi utile.Juriul ne-a explicat că jurnalul e mult mai important decât punctajul obținut pe teren. La final au fost publicate rezultatele zilei.

Dintre 25 de echipe am luat locul 4, dar după punctajul adunat în timpul meciurilor am luat locul 2. N-am așteptat rezultate bune, pentru că am crezut că nu suntem destul de pregătiți, au fost alte echipe care au primit componentele înainte de noi, a fost prima dată când ne-am ocupat cu programarea roboților, construcția am terminat-o cu o zi înainte și driverul n-a avut mult timp să exerseze. La prima vedere am observat că sunt echipe mai pregătite decât noi, având roboți mai sofisticați și haine unice. Deci suntem mulțumiți și mândri.

Mulțumim școlii noastre și tuturor sponsorilor că ne-au ajutat până acum, și ne pregătim la etapa finală care va fi organizată în București între 22-26 martie sperând că și acolo vom reuși să luăm un rezultat bun. De aceea avem nevoie de mai multă promovare, ca să putem să dezvoltăm munca noastră.

Fodor Tímea, Máté Szilamér